Aktualności branżowe

jedzenie

Jak działa punkt gastronomiczny?

Co jest jednym z najważniejszych procesów w punkcie, którego działalność koncentruje się głównie na gastronomi? Zdania bywają podzielone, część specjalistów twierdzi że jednym z najważniejszych procesów jest proces produkcyjny, czyli proces, który będzie prowadził w… Czytaj więcej »Jak działa punkt gastronomiczny?

jedzenie

Słodkie życie cukiernika

Na słodko świat wygląda znacznie lepiej a problemy mniej bolą. Dlatego cukiernictwo nigdy się nie skończy. Mogą zmieniać się smaki, ale wszystko wskazuje na to, że zawsze obecny będzie słodki smak tortu z okazji urodzin,… Czytaj więcej »Słodkie życie cukiernika

gastronomia

Jak rozplanowany jest typowy zakład gastronomiczny?

Typowy zakład gastronomiczny składa się z dwóch obszarów funkcjonalnych, a mianowicie działu konsumenckiego oraz zaplecza gastronomicznego. W skład zaplecza gastronomicznego wchodzą poszczególne działy magazynowe, produkcyjne, ekspedycyjne i administracyjno-socjalne. W dziale obsługi konsumenta najważniejszym pomieszczeniem jest… Czytaj więcej »Jak rozplanowany jest typowy zakład gastronomiczny?

resteuracja

Dyskretny urok chłodzenia

Biodegradowalne naczynia wszyscy kojarzą głównie z dostawami na wynos. Tylko część osób wie, że duża część z nich świetnie się sprawdza również jako opakowania pomocnicze w czasie procesów związanych z chłodzeniem i zamrażaniem. Nowoczesne ekologiczne… Czytaj więcej »Dyskretny urok chłodzenia